Littekens puistjes

31 maart 2013

littekens puistjes voorkomen

littekens puistjes voorkomen

Acne wil je niet alleen zo snel mogelijk weg hebben omdat het er niet mooi uitziet, maar ook omdat puistjes littekens kunnen veroorzaken. Vooral als je last hebt van ernstige puistjes kan je last krijgen van littekens. De puistjes gaan ooit wel weg, maar de littekens helaas niet.

Het is belangrijk om als eerste te proberen om littekens puistjes te voorkomen. Vaak raden vriendinnen of vrienden elkaar aan om de puistjes uit te knijpen. Je bent zo snel van het puistje af en zo heb je er geen last meer van. Toch is het niet slim om je puistjes te gaan uitknijpen. Als je een puistje uitknijpt dan kan er een litteken achterblijven.

littekens puistjes voorkomen

Als een litteken toch ontstaat na het verdwijnen van een puistje dan kan je het litteken het beste behandelen. Als je een litteken zo snel mogelijk probeert te behandelen dan voorkom je dat de litteken blijft zitten. Met een beetje geluk krijg je het misschien zelfs voor elkaar om de litteken compleet te laten verdwijnen. Littekens bij puistjes zijn namelijk niet fijn omdat je er nog je hele leven mee rond moet lopen. Het is hierdoor beter om de littekens direct te voorkomen.

slakkenslijm tegen littekens

Zodra er een litteken achterblijft na het verdwijnen van een puistje dan kan je direct aan de slag met Elicina. Elicina is slakkenslijm dat bekend staat om de unieke genezende eigenschappen. Het middel is zonder recept verkrijgbaar en heeft een herstellende werking. Je brengt het slakkenslijm aan op de plekken waar de littekens ontstaan. De werkzame stof zorgt ervoor dat het slakkenslijm diep in de littekens trekt. Hierdoor kan de huid zichzelf herstellen, waardoor de verse littekens verdwijnen. Daarbij zorgt het middel ervoor dat dode huidcellen verdwijnen en de beschadigde huid vernieuwd. De werking van slakkenslijm is klinische bewezen, waardoor het een goede tip is tegen littekens puistjes.

acne behandelen

Uiteraard kan je altijd nog beter littekens proberen te voorkomen in plaats dan te genezen. We raden je aan om niet zelf aan je puistjes te gaan pulken of je puistjes uit te knijpen. Gebruik gewoon een lotion om de huid schoon en bacterie vrij te houden. Houd ook rekening met cosmetica. Daarnaast zijn er verschillende crèmes die je kunt gebruiken op de puistjes.

medicijnen tegen acne

Als deze niet werken dan kan de huisarts een speciale crème of zalf voorschrijven tegen de puistjes. Er zijn gelukkig verschillende middelen om acne te behandelen. Zo is er altijd iets verkrijgbaar om uw puistjes direct te behandelen en littekens te voorkomen. Lees op deze website meer info over Dalacin T, Differin Gel (Apalene gel), Diane 35, Erythromycine.

Lees ook: Wat te doen tegen jeugdpuistjes.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment