Flare Bloom Zwart Fitamp; Ted Baker Volledige Bloemenprint Rok Opulent sdCtrhQ

Jaja, dit is waarschijnlijk de bekendste klim van Nederland. Bekend als finishplek van de Amstel Gold Race. Maar behoort deze klim tot de mooiste van Nederland? Ik vind van niet. Als je het mij vraagt vinkt de Cauberg maar één criteria af op mijn lijstje. Als recreatieve fietser, correctie gelouterde grimpeurs, hebben we niet de privileges om onder begeleiding van escorte over een afgezette Cauberg naar boven te punchen. Wij krijgen een andere ervaring. Voor ons staan er geen juichende fans, maar rijden er stinkende diesels en is het fietspad vaak bezaaid met zwalkende wielergoden. Wat wel goed is? De Cauberg is een steil kreng van een klim!

Bovenstaande ervaring klinkt natuurlijk niet optimaal. Maar ik begrijp goed dat deze klim moet worden afgevinkt van de bucketlist! De eerste keer dat ik deze kameraad van een klim omhoog fietste stond ik ook trots als een pauw aan de top. En daar gaat het om!

Mijn advies is het volgende. Kies een lekkere zomerdag, liefst in het weekend. Stap in de vroege uurtjes op je alu of carbon ros. Geniet van het ochtendgloren, de fluitende vogeltjes en het prachtige landschap tijdens een kwartiertje warmfietsen. Zorg dat je daarna aan de voet van de Cauberg bent. Met een beetje geluk heb je ‘m helemaal voor jezelf. Zo wil je ‘m hebben! Start behouden en probeer een verzet te vinden waarin je een constante cadans kan houden. Dit moet lukken aangezien de Cauberg redelijk gelijkmatig oploopt. Op het moment dat je naar links draait en het viaduct over de weg ziet is het tijd om van katoen te geven. Schakel op naar een zwaarder verzet en geef die pedalen een lel. Trap alsof je Philippe Gilbert bent en een denderend peloton je op de hielen zit. Na het viaduct vlakt de weg langzaam af. Als je de klim goed hebt ingedeeld kan je nog opschakelen en doortrekken naar de finishstreep ter hoogte van de bushalte. Gooi hier gerust de handjes in de lucht. De Cauberg kan van de bucketlist worden afgevinkt!

zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80

Indelen van de beklimming.Dames New T Voor Colorblock Esthetisch shirtverschuiving Jones Officier York b6myYf7gIv

Wie denkt even naar boven te ploffen en zijn fietsmaten eraf te rijden komt van een koude kermis thuis. Daar is deze klim te lang en te steil voor. Start behouden en trek de gaskraan pas helemaal open op het moment dat je het viaduct kan zien.

  • De Cauberg is een drukke doorgaande weg, wil je de beste klimervaring sta dan vroeg op en beklim deze iconische helling in de ochtendschemering. Met een beetje geluk heb je de klim helemaal voor jezelf.
  • Als je toch aan het fietsen bent in omgeving Valkenburg doe dan eens een gooi naar de top van de
    zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80 zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80 zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80 zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80 zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80
    Brakkeberg. Deze klim is nog zwaarder dan de Cauberg.
zilvergrijs Chuck Taylor Star Junior TrainersKleur All Big Ox Converse Eyelets Casual wmNnv80

Geef een reactie Balenciaga Logo Met Voor shirt Zwart Print T Heren vN0nwmO8

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *